Takläggning

Takläggning

Ser taket slitet och tråkigt ut och är orolig för att det ska läcka in vatten? Då rekommenderas det att låta en takexpert besikta taket och komma med passande åtgärder. Det är viktigt att göra i god tid så att det inte blir problem med fukt i framtiden. Det är ofta mycket kostsamt att åtgärda.

Ett renoverat eller nylagt tak förhöjer värdet väsentligt på huset. Kontakta oss för en besiktning redan idag. Efter det tar vi en diskussion om dina behov och krav.

Rutinerade takläggare

Företagets takläggare har lång erfarenhet och är mycket skickliga på takarbeten. Vi kan lägga och renovera alla sorters tak. De vanligaste taken i Sverige är tegel, plåt och papp. Vi använder endast material av högsta kvalitet och har generösa garantier. Vi har ett stort kundfokus och har en öppen dialog med dig som kund under hela processen.

När du anlitar oss för takarbeten garanterar vi att du kommer att bli nöjd.

När är det dags att lägga om taket?

Det är inte alltid så lätt att veta om taket är slut eller om det räcker med en renovering. Här kan du läsa om vad du ska kontrollera:

Taknocken och övriga ytor - Nocken är den del av taket som utsetts för mest yttre påverkan. Kolla den noggrant för att se om den ser ok ut. Sedan ska du gå igenom alla pannor och plåtar för att se om dessa sitter på plats. Är någon del skadad måste du kolla att underlag och tätningar är intakta.

Gavlar - Husets gavlar kan skadas av vind och regn. Det gäller även vindskivorna. Undersök dessa noggrant. Plåt och trätak åldras snabbare än tegel. Kontrollera därför taket årligen.

Ventilation och rännor  - Ta för vana att regelbundet rensa hängrännor och ventilationsgångarna från skräp. Det kan annars lätt bildas fukt som kan bli till mögel.

Taksäkerhetsutrustning -  våra hustak har ett antal stegar, bryggor och räcken. Det är mycket viktigt att dessa är helt intakta. Det händer många olyckor på grund av bristfällig taksäkerhet. Om du är det minsta tveksam måste detta omgående åtgärdas. 

Kontakta oss när du är behov av takläggning eller renovering. Det gör du via formuläret.

takplåtar klipps till

En av de främsta leverantörerna av tak i Norden